Funsters

Kære forældre 2024 🙂

Vi tilbyder hold 1-4, så vi kan favne næsten alle niveauer.

Kort fortalt, så er hold 1 et forældre-barn hold for børn på løbecykler og cykler uden gear, så her skal man have en voksen med. Hold 2 er som udgangspunkt for børn på cykler med gear og her er det uden forældre. Det er som regel nybegyndere eller de mindre børn. Hold 3 og 4 inddeles så det passer til de børn vi har og så alle hold får en god dag i skoven.

Vi holder træning hver søndag fra kl. 10 til 11.30 i skoven på “Den trekantede parkeringsplads” ved Pamhulevej 111. For vores øvede børn på hold 3 og 4 er der også mulighed for at køre med B&U om onsdagen fra kl. 17:15 til 19:15, men kun hvis det er aftalt med en træner.

Tilmelding til vores mountainbike-hold er åben i april og august. Vores sæson løber fra 1. april til 6. oktober, hvor vi holder sommerferie fra den 24. juni til den 10. august.

I løbet af sæsonen opfordrer vi til deltagelse i Sydcup Kids, som finder sted fire dage i løbet af sæsonen. Vi bestræber os på at afholde træning disse dage for dem, der ikke deltager i løbet, men det kan ikke garanteres.

Læs mere om Sydcup Kids her: Sportstiming – Sydcup Kidz 2024 – samlet cup-tilmelding


Flere MTB tilbud til børn og unge i HMIF-MTB

I takt med en stigende interesse og tilgang af børn og unge i HMIF-MTB, kan klubben tilbyde mere målrettet træning, ved at opdele deltagerne i flere hold med forskelligt træningsniveau.

Interessen for MTB sporten blandt piger er stigende, og klubben er så heldige at

B&U har et “pigehold”. Deres træning er tilpasset pigernes ønsker til teknisk og fysisk MTB træning.

Holdet trænes af Lone Westergaard Jørgen. Tove Friis Nielsen og Mia Westergaard.

HMIF-MTB Funsters er klubbens yngste ryttere. Herfra kommer de fleste nye ryttere til B&U.

De bliver modtaget af Simon Nymann Sørensen og Martin Dittman, som gradvist træner mere teknik og fysisk på rytterne.

Træningen er mest baseret på teknisk træning og leg på cyklen. Den fysiske træning er også en del af træningen, og den er samtidig det fysiske grundlag for at køre med B&U’s ældste ryttere.

B&U’s ældste ryttere er et blandet hold med konkurrence og ikke konkurrence ryttere. Her fokuseres på struktureret træning ud fra træningsplaner, og sideløbende en teknisk træning.

Træningen styres af Brian Hartvig og Søren Nielsen.

Alle 3 hold har en fast træningsdag, onsdag 17:15 – 19:15.

Bortset fra skolernes sommerferie og et par mindre ferieperioder, træner alle hold hele året.

Udover den fælles træningsdag, deltager alle 3 hold i bl.a. udflugter til forskellige MTB spor, dags- og weekendture, og i forskellige sociale aktiviteter.

Følg os på facebook – MTB B&U Haderslev

Mountainbike for børn og unge i Haderslev

Her får børnene muligheden for at komme i skoven på mountainbike med jævnaldrende kammerater.

Mountainbike er ikke kun for de voksne. Det er i et stigende omfang blevet en aktivitet for hele familien, men når tempo og fysik ikke passer sammen, så opstår problemerne. Det er altid sjovest at køre med andre på samme alder og niveau.

I sæsonen fra april til oktober mødes vi søndage klokken 10-11.30.

Som udgangspunkt kører vi i Pamhule Skov, hvor vi mødes på ‘Den trekantede’, som er p-pladsen ca. midt i skoven, når man kommer fra Pamhulevej.
Børnene kan være med fra de kan sparke sig frem på løbeykel og til de kan træne med på vores ungdomshold.

Børnene behøver ikke have erfaring med MTB, men vi opfordrer til, de er trygge ved og synes det er sjovt at cykle, da der er stor forskel på at cykle på landevej til og fra skole, og så køre i skoven, hvor der er rødder, masser af bakker og til tider glatte og mudrede spor.

Nogle søndage kan vi flytte træningen til andre spor eller vi kan være afsted til løb. Så informerer vi vores facebookgruppe.


Følg os på facebook: Funsters – Ung MTB Haderslev
Klik på billederne nedenfor for at læse vores folder og vores værdiregelsæt:

LIDT PRAKTISK INFO

  • Der skal ALTID bæres cykelhjelm.
  • Tag praktisk tøj på, der svarer til vejret. Gode gummisko og bukser der ikke sidder fast i kæden.
    Meget gerne et par cykelhandsker, evt. cykelbriller med klare glas.
  • Cyklen skal være i orden. Det skal være en mountainbike som skal passe i størrelsen, og i øvrigt være i orden, dvs. med gear, håndbremser, brede dæk med knopper, og kæden skal være smurt. Det er ikke sjovt for de andre, hvis man skal vente på at få én cykel gjort køreklar, inden man kan komme afsted.
  • Husk at i mountainbikesporten går det både op og ned ad bakke. Vi prøver så vidt muligt at undgå for mange lange bakker hos de små, men det kan ikke helt undgås.
  • Man kan blive våd og beskidt, og man kan risikere at få en skramme indimellem, men vi har aldrig haft børn med som er kommet alvorligt til skade.
  • Man er meget velkommen som forælder til at cykle med. For børn under 7 år ser vi gerne at en forælder er med, for tryghedens skyld.
  • Husk at give barnet sygesikringsbevis, et kontaktnummer skrevet i cykelhjelmen og evt. en mobiltelefon med.


MTB B&U Haderslev

Vores B&U-afdeling kører som udgangspunkt onsdag 17.15-19.15 + lørdag fra 09.30-11.30, men hold øje med FB-siden, hvor tid og sted bliver slået op.

Generelt om B&U træningen:
Vores B&U træning er baseret på fysisk, teknisk og mental undervisning.
Vi træner så vidt muligt differentieret i små grupper ud fra alder, niveau og målsætninger, og træningsprogrammet er tilpasset både konkurrence og ikke konkurrence ryttere.
Vi har et stort fokus på vores træningsfællesskab, og et sammenhold som vi skaber gennem “leg på cyklen”. Vi støtter og hjælper hinanden med at flytte grænser på cyklen, og med at vinde mange små individuelle sejre og oplevelser.

B&U Klubdag 2021

Praktiske oplysninger til nye ryttere og forældre.
Følg gruppens aktiviteter på facebook “MTB B&U Haderslev” (lukket gruppe)
Her oprettes en “begivenhed” senest dagen før et træningspas. Her oplyses altid tid og mødested.
Af hensyn til vores planlægning af et træningspas, så er det en kæmpe hjælp, hvis rytteren klikker på “deltager”, “deltager ikke” eller skriver en besked i kommentarfeltet under begivenheden, sådan at vi kender fremmødet.
Vi har ikke mødepligt.
Kom til den aftalte mødetid – vi kører meget præcist.

Har I spørgsmål, kan I skrive eller ringe til Søren – se under kontaktpersoner

Som udgangspunkt træner vi i eller omkring Pamhule. Hvis træningen flyttes til et andet MTB spor, vil vi varsle i god tid, sådan at forældrene kan planlægge transporten, evt. samkørsel

Vi træner i al slags vejr. Derfor er den rigtige påklædning vigtig. Dvs “lag på lag” tilpasset temperaturen, evt vand/vindvest , og trøjer som kan tages af og på efter hvor hårdt vi træner og sveder.

Væske og energi er vigtigt før, under og efter træningen. Spis en bolle, en banan eller lignende energi før træningen – tag evt en energibar (chokolade eller lignende) med på turen. En fuld drikkedunk skal altid medbringes.

Mød op til træning med en cykel som er tjekket, dvs uden defekter – bremser, gear skal virke og dækkene skal være okay. Alle ryttere skal have en reserveslange i baglommen. Vi hjælper hinanden med at løse mindre defekter undervejs i træningspasset.

Kontaktinformationer.
Træneren skal have et mobilnummer til mindst en af rytterens forældre, i tilfælde af uheld eller problemer under træningen, som kræver forældrenes hjælp.

Forældrene er velkommen til at cykle med i træningen, og de må meget gerne hjælpe undervejs i træningen, bl.a. som “opsamler”.