Funsters

Mountainbike for børn og unge i Haderslev

Her får børnene muligheden for at komme i skoven på mountainbike med jævnaldrende kammerater.

Mountainbike er ikke kun for de voksne. Det er i et stigende omfang blevet en aktivitet for hele familien, men når tempo og fysik ikke passer sammen, så opstår problemerne. Det er altid sjovest at køre med andre på samme alder og niveau.

Vi mødes hver søndag kl 10-11.30.
Tilmelding til træning er nødvendig på Funsters Facebookside på de begivenheder, som bliver oprettet. Første træning er 2.påskedag kl 10.00 Mødesteder fremgår af begivenheder.

Der kræves ingen erfaring, men vi opfordrer til at børnene er trygge ved og synes det er sjovt at cykle, da der er stor forskel på at cykle på landevej til og fra skole, og så køre i skoven, hvor der er rødder, masser af bakker og til tider glatte og mudrede spor.

Følg os på facebook: Funsters – Ung MTB Haderslev
Her vil ændringer og ture til andre spor også blive slået op.

For yderligere info, mail til Jens Michaelsen

Læs mere i vores folder og vores værdiregelsæt nedenfor.

LIDT PRAKTISK INFO

  • Der skal ALTID bæres cykelhjelm.
  • Tag praktisk tøj på, der svarer til vejret. Gode gummisko og bukser der ikke sidder fast i kæden.
    Meget gerne et par cykelhandsker, evt. cykelbriller med klare glas.
  • Cyklen skal være i orden. Det skal være en mountainbike som skal passe i størrelsen, og i øvrigt være i orden, dvs. med gear, håndbremser, brede dæk med knopper, og kæden skal være smurt. Det er ikke sjovt for de andre, hvis man skal vente på at få én cykel gjort køreklar, inden man kan komme afsted.
  • Husk at i mountainbikesporten går det både op og ned ad bakke. Vi prøver så vidt muligt at undgå for mange lange bakker hos de små, men det kan ikke helt undgås.
  • Man kan blive våd og beskidt, og man kan risikere at få en skramme indimellem, men vi har aldrig haft børn med som er kommet alvorligt til skade.
  • Man er meget velkommen som forælder til at cykle med. For børn under 7 år ser vi gerne at en forælder er med, for tryghedens skyld.
  • Husk at give barnet sygesikringsbevis, et kontaktnummer skrevet i cykelhjelmen og evt. en mobiltelefon med.


MTB B&U Haderslev

Vores B&U-afdeling kører
mandag og onsdag 17.15-19.15 + lørdag fra 09.30-11.30.
 

Generelt om B&U træningen:
Vores B&U træning er baseret på fysisk, teknisk og mental undervisning.
Vi træner så vidt muligt differentieret i små grupper ud fra alder, niveau og målsætninger, og træningsprogrammet er tilpasset både konkurrence og ikke konkurrence ryttere.
Vi har et stort fokus på vores træningsfællesskab, og et sammenhold som vi skaber gennem “leg på cyklen”. Vi støtter og hjælper hinanden med at flytte grænser på cyklen, og med at vinde mange små individuelle sejre og oplevelser.

Praktiske oplysninger til nye ryttere og forældre.
Følg gruppens aktiviteter på facebook “MTB B&U Haderslev” (lukket gruppe)
Her oprettes en “begivenhed” senest dagen før et træningspas. Her oplyses altid tid og mødested.
Af hensyn til vores planlægning af et træningspas, så er det en kæmpe hjælp, hvis rytteren klikker på “deltager”, “deltager ikke” eller skriver en besked i kommentarfeltet under begivenheden, sådan at vi kender fremmødet.
Vi har ikke mødepligt.
Kom til den aftalte mødetid – vi kører meget præcist.

Har I spørgsmål, kan I skrive eller ringe til Søren – se under kontaktpersoner

Som udgangspunkt træner vi i eller omkring Pamhule. Hvis træningen flyttes til et andet MTB spor, vil vi varsle i god tid, sådan at forældrene kan planlægge transporten, evt. samkørsel

Vi træner i al slags vejr. Derfor er den rigtige påklædning vigtig. Dvs “lag på lag” tilpasset temperaturen, evt vand/vindvest , og trøjer som kan tages af og på efter hvor hårdt vi træner og sveder.

Væske og energi er vigtigt før, under og efter træningen. Spis en bolle, en banan eller lignende energi før træningen – tag evt en energibar (chokolade eller lignende) med på turen. En fuld drikkedunk skal altid medbringes.

Mød op til træning med en cykel som er tjekket, dvs uden defekter – bremser, gear skal virke og dækkene skal være okay. Alle ryttere skal have en reserveslange i baglommen. Vi hjælper hinanden med at løse mindre defekter undervejs i træningspasset.

Kontaktinformationer.
Træneren skal have et mobilnummer til mindst en af rytterens forældre, i tilfælde af uheld eller problemer under træningen, som kræver forældrenes hjælp.

Forældrene er velkommen til at cykle med i træningen, og de må meget gerne hjælpe undervejs i træningen, bl.a. som “opsamler”.

På gensyn
Hilsen
Jesper, Chris, Jonas og Søren